perjantai 28. syyskuuta 2012

IT päälliköintiä himassa ja Android + Java

Tänään oli taas aika päivittää kaikki talon tietokoneet. Jokaiseen koneeseen pakollinen windows update ja käynnistelyt, sitten ccleanerilla rekisterin ja roskien siivous. Sen jälkeen ihmettelin Windows 7 tweakkeja. Selvisi että valikoiden "transparency" oikeasti hidastaa järjestelmää, eli se lähti jokaisesta koneesta pois päältä. Seuraavaksi suljin jokaisesta koneesta indeksoinnin, koska kukaan ei ikinä käytä hakua. Se löytyikin ohjauspaneelin tutusta lisää / poista ohjelman alta ja sieltä "turn of windows features"


Omasta koneestani suljin myös printteripalvelut, koska en tulosta ikinä mitään. Sitten msconfiggiin ja sieltä turhat ohjelmat pois päältä. Toinen mielenkiintoinen huomio oli, että ohjauspaneelin ease of accessista pystyi laittamaan kaikki animaatiot pois päältä. Nekin helevettihin. Sitten vielä oikea klikkaus koneen kovalevyyn ja siitäkin indeksoinnit pois päältä, toisaalta en tiedä tarvitsiko sitä enää erikseen tehdä. Hienoin tweakkaus oli windowsin logon äänen poistaminen käytöstä. Nettiä selattuani luin kommentteja että se nopeuttaisi koneen käynnistystä sekuntilla. Huimaa. Nämä hommat jokaiseen koneeseen ja omista koneistani vielä kovalevyjen eheytykset. Johan toimii taas nopeesti wintoosa.

Seuraavaksi tuhlasin aikaani kaksi tuntia Android tutoriaaleihin. Asensin molempiin koneisiin Java developer paketit, Android SDK, Eclipse + Eclipse android plugin. Tai oikeastaan asensin nämä jo eilen, mutta tänään vasta pääsin tutoriaaleihin käsiksi. Android yksinkertaisuudessaan koostuu kuvista (png, jpg, gif), xml tyylitiedostosta, jossa määritetään kuvien ja nappien leveydet yms. Sekä tietenkin itse koodista, mitä jokin toiminto tekee tai suorittaa, vaikkapa JAVA, jota koulussa kovasti opetetaan. 


Siinä huikea android "ohjelma" jonka sain aikaan. Alla eclipse ja päällä pyörimässä Android emulaattori, jolla näkee ohjelman toimivuuden paremmin. Photoshopilla pikselöity oranssi taustakuva, yksi nappi ja tietenkin vähän tekstiä. Sitten lisää tutoriaaleja ahmimaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti